Onze burgers

Kwaliteit

Voor ons is het belangrijk dat ieder onderdeel van onze surfburger op een goede manier verkregen wordt. In onze zoektocht naar eerlijk vlees kwamen we terecht bij een Hoeveslagerij. De boer in kwestie leidde ons rond en toonde dat zijn dieren een goed leven hadden. Ze krijgen gezonde voeding, hebben zachte ondergrond van stro en last but not least ze krijgen meer dan voldoende ruimte om zich te bewegen.

Smaak

Dit alles zorgt ervoor dat het vlees een betere en eerlijke smaak heeft. Samen met de boer/slager gingen we op zoek naar de perfecte combinatie varkens-rundsvlees samen met de sauzen die toegevoegd worden aan het vlees. Dit is iets waar we steeds zeer attent op zijn. De smaken moeten perfect zitten.

Geen verspilling

We streven naar minimaal verlies. Omdat we alleen met verse producten werken en we verspilling willen voorkomen, werken we enkel op bestelling. Samen met u kijken we op voorhand wat u precies wenst.

Samenwerking met

Naast vlees van de hoeveslagerij, werken we ook samen met Dierendonck butchery. Hier kopen wij 100% West-Vlaams Rood rund in om onze Beefburger mee te kunnen maken. Deze slagerij heeft strenge voorwaarden vooraleer men mag werken met het vlees van Dierendonck. Wij zijn een van de gelukkigen en stellen dit zeer op prijs. Hierdoor zijn we opnieuw nog gemotiveerder om ervoor te zorgen dat ieder stuk vlees – iedere (surf-)burger – op een correcte manier onze foodtruck verlaat.

Surfburgers voor iedereen

We weten dat niet iedereen grote fan is van vleesburgers, daarom gingen we ook voor vegetariërs op zoek naar een uniek alternatief. Deze vonden we bij de Halloumi Griekse kaas op basis van geitenmelk, schapenmelk en koemelk. Het is een speciale grillkaas die niet smelt wanneer deze gebakken wordt. Voor ons is het belangrijk om een degelijk alternatief te kunnen aanbieden dat niet bestaat uit een vleesvervanger. Zo kan u bij ons iets nieuws proberen.

Ingrediënten

Uiteraard bestaat een (surf)burger uit meer dan alleen vlees. Na heel lang zoeken, kwamen we op een broodje uit dat we heel kort even in de oven steken om zo een warme en licht krokante “Bite” te creëren. We ontwikkelden ook onze eigen saus. Deze werd afgestemd met de kruiden die in de varkens-rund burgers gebruikt worden om te voorkomen dat een burger te pikant zou worden. Toch vinden we het belangrijk dat de burger een beetje pit heeft. Daarnaast probeerden we ook de groenten goed af te stemmen. 

Het resultaat

Dit alles vormt voor ons de perfecte burger, die we met alle liefde en plezier willen doorgeven aan onze klanten. Net omdat we zo gedreven en gepassioneerd zijn is het voor ons belangrijk dat iedere burger die over de “toog” gaat even kwaliteitsvol is.

Onze burgers

Classic burger: Varkens-rundvlees rechtstreeks van de hoeve €8

Veggie burger: Halloumi kaas en aubergine €8

Beef burger: 100% West-Vlaams Rood rund by Dierendonck €10

Pirate original: classic burger in combinatie met halloumi en aubergine €9,5

Pirate Beef: beef burger in combinatie met halloumi en aubergine. €11,5

Heb je een event waar je ons graag bij wilt?
Vanaf een bestelling van 50 burgers komen we graag onze unieke burgers maken op locatie.

Onze surfburgers proeven?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *